ÚJ SZOLGÁLTATÁS!!! A NaturMed Egészségügyi Centrum Új szolgáltatása - Egészségturizmus!!
.hu .de .en
NaturMed Egészségügyi Centrum | 8230. Balatonfüred Kossuth u. 28

Neurológia

Dr. Horzov Halyna
neurológus szakorvos

Rendel: Csütörtök 16:30-18:30

 

 Vizsgálati díjak:

Első vizsgálat :                         10.000.-
Kontroll vizsgálat:                      6.000.-
Recept, Szakorvosi javaslat:     1.000.-

A doktornő kizárólag 18 év feletti pácienseket fogad.

Mikor érdemes neurológushoz fordulni?


Stroke, agyi keringészavarok, szédülés, fülzúgás, dementia ,parkinson kór, fejfájás, akut lumbagó,porckorongsérv,polyneuropathia,sclerosis multiplex esetén.

Stroke betegségnek, gutaütésnek vagy szélütésnek nevezzük az agy vérkeringési zavarát. A cerebrovascularis betegségek világszerte vezető helyen szerepelnek a megbetegedési, rokkantsági és halálozási listákon. Megkülönböztetünk ischaemiás és vérzéses stroke betegséget. A betegség időben való felismerése, a beteg mielőbbi kórházba kerülése fontos, mert az ischaemias stroke esetén csak 4,5 óra áll rendelkezésre a hatékony kezelés megkezdéséig. A betegek gondozása nagyon fontos, mert a betegség ismétlődhet. Az ismétlődés kivédésében szerepe van a hajlamosító tényezők (úgynevezett rizikófaktorok) felismerésének és kezelésének. Kezelhető hajlamosító tényező a magasvérnyomás betegség, a cukorbetegség, a szívbetegségek egy csoportja, az emelkedett vérzsírosság, a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás.

Stroke szűrésünkön teljes körű kivizsgálást, gondozást nyújtunk betegeinknek. Az ultrahang-vizsgálat az erekben kialakult felrakódásokat, meszesedést, érszűkületet mutatja ki. Ideggyógyászati vizsgálattal a már kialakult károsodást tudjuk igazolni, ezek néha annyira csekély eltérések, hogy a beteg észre sem veszi. A labor, vérnyomásmérés és EKG a kivizsgálás fontos része.
 
Porckorongsérv, akut lumbagó
Ideggyógyászati vizsgálattal tisztázható a különböző gerinc fájdalom oka, a károsodás mértéke. Hátterében többnyire a hátgerinc csigolyái között lévő porckorongok előboltosulása, sérve áll, melyek a gerincből kilépő ideggyököket nyomás alá helyezik.  Ha a fájdalmas láb gyengesége (pl. csapja a lábfejét járáskor), vagy vizelet ürítési zavar (elakad, vagy ellenkezőleg, beszalad a vizelet) is kialakul, vagy ha a fájdalom 1 hónap múlva sem mérséklődik, elvégeztetjük a gerinc MR vizsgálatát.

Fejfájása hasogató , vagy fejét abroncsszerűen szorító?
Esetleg féloldali nyilalló fejfájása van? Vagy tompa fejfájásra ébred minden reggel?
A fejfájás kivizsgálása, megfelelő csoportba sorolása azért fontos, mert a különböző típusú fejfájások kezelése eltérő. Migrén, arcidegzsába, tenziós fejfájások korszerű kezelése.
 
Az elbutulás , a fokozódó feledékenység, koncentrációzavar tünetei minél korábbi kivizsgálást igényelnek.
Demencia vizsgálattal meghatározható ennek oka (leggyakrabban agyi keringési zavar és Alzheimer kór). Megfelelő gyógyszeres kezeléssel és általunk kidolgozott mentális tréninggel a szellemi hanyatlás lelassítható, esetenként megállítható.
 
Csoszogó, apró léptű járás , meglassultság, alvászavar,depresszió esetén
felmerül Parkinson kór lehetősége. A dopamin nevű agyi ingerület-átvivő anyag mennyisége ilyenkor lecsökken, ennek gyógyszeres pótlásával a tünetek látványosan javíthatók.
 
Polyneuropathia esetén cukorbetegségben (ritkábban más belgyógyászati betegségben, vagy alkohol fogyasztás talaján) a lábakon zokniszerű eloszlásban, zsibbadás, érzéketlenség alakulhat ki, mely később a kezeken is megjelenhet. A rendkívül kellemetlen gyötrő tünetek gyógyszeres  és fizioterápiás enyhítésére van lehetőség.
 
A szédüléses kórképek, a kellemetlen fülzúgás
kivizsgálása részben ideggyógyászati feladat, az esetek többségében megfelelő kezeléssel a tünetek napok alatt sokat javulnak.
 
Az említett kórképek mellett szklerózis multiplex kivizsgálását, kezelését is vállaljuk.
A sclerosis multiplex a leggyakoribb központi idegrendszeri autoimmun megbetegedés, ami elsősorban a fiatal felnőtteket érinti. A betegség a központi idegrendszer
csaknem minden területét érintheti, ennek megfelelően tünettana igen
változatos.
A sclerosis multiplexes betegek többségénél ma már hosszútávú, az immunrendszer működésére ható gyógyszerelés mellett modern fizioterápiás kezelés alkalmazható. Ennek megtervezését, egyéni protokolljának  kidolgozását életmód tanácsadás mellett nagy tapasztalattal  vállaljuk.

Depressziós panaszok, szorongás, alvászavar, pánikbetegség
gyakran alakul ki  kísérő betegségnél, ezek kezelését természetesen vállaljuk.
 

Várjuk szíves bejelentkezésüket!

Dr.Horzov Halyna
Neurológus szakorvos
  

Legtöbben ezt keresték: Egészségügy, Egészségügyi és Táplálkozási Tanácsok, Egészségügyi Szűrővizsgálatok, Egészségügyi tanácsadás Balatonfüreden, Veszprém-megyei Egészségügyi Centrum, Egészségügyi Center, állapotfelmérő vizsgálatok, állapotfelmérés balatonfüreden, Veszprém megyei egészségügyi állapotfelmérés, egészségügyi gyógyító megelőző szervezőmunka, egészségügyi szűrővizsgálatok, egészségvédő tanácsok, egészségvédelem, egészségügyi intézmény balatonfüreden, szakorvosi viszgálatok, táplálkozási tanácsadás, életmód tanácsadás, koleszterinszint mérés balatonfüreden, tanácsadás a betegségek gyógyítása területén, Egészségügyi szolgáltatások, szűrővizsgálatok a korai felismerésért, szűrővizsgálatok nem kórházi környezetben, műszeres szűrővizsgalat, műszeres szűrővizsgalat veszprém-megyében,

Biorezonancia: biorezonancia kezelés, lelki harmónia helyreállítása, Quantum Biofeedback módszer, emberi test feltérképezése, stresszoldás.

4D ultrahang diagnosztika4D ultrahang diagnosztikai vizsgálat, Ultrahang Diagnosztika, ultrahang vizsgálat, 4d ultrahang, SonoAce ultrahang készülék, Medison ultrahang készülék, sonarmed, SonarMed Kft., 4 dimenziós ultrahang vizsgálat, 4D ultrahang vizsgálat, babamozi, 4d felvételek a magzatról, 4d felvételek készítése a magzatról,

 

 
A NaturMed Egészségügyi Centrumban nem a tünetek kezelése a végcél, hanem megszüntetni a betegségek kiváltó okait!
Impresszum | design by: | | * NaturMed * 2000 - 2019 | 8143 | 16051 | Info
NaturMed Egészségügyi Centrum | 8230. Balatonfüred Kossuth u. 28

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A NaturMed Egészségügyi Centrumban nem a tünetek kezelése a végcél, hanem megszüntetni a betegségek kiváltó okait!

Tulajdonos: dr. Antal Géza

Címsorszöveg: NaturMed Balatonfüred Neurológia - A NaturMed Egészségügyi Centrumban nem a tünetek kezelése a végcél, hanem megszüntetni a betegségek kiváltó okait!

Szlogen: NaturMed Egészségügyi Centrum Balatonfüred

Linkfelhő: Egészségügy, Egészségügyi és Táplálkozási Tanácsok, Egészségügyi Szűrővizsgálatok, Egészségügyi tanácsadás Balatonfüreden, Veszprém-megyei Egészségügyi Centrum, Egészségügyi Center, állapotfelmérő vizsgálatok, állapotfelmérés balatonfüreden

Készült: 2009. november 20.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Kauker Attila

Telefon: 06 87 581 - 235 (8.00-16.00)
Mobiltelefon: 06 30 331-85-02 (8.00-18.00)
Fax: 06 87 343 - 457 (0.00-24.00)
E-mail:

Bezárás Bezár

Weboldalamon az alábbi szavakra kereshet:

Címsorszöveg: NaturMed Balatonfüred Neurológia - A NaturMed Egészségügyi Centrumban nem a tünetek kezelése a végcél, hanem megszüntetni a betegségek kiváltó okait!

Szlogen: NaturMed Egészségügyi Centrum Balatonfüred

Linkfelhő: Egészségügy, Egészségügyi és Táplálkozási Tanácsok, Egészségügyi Szűrővizsgálatok, Egészségügyi tanácsadás Balatonfüreden, Veszprém-megyei Egészségügyi Centrum, Egészségügyi Center, állapotfelmérő vizsgálatok, állapotfelmérés balatonfüreden